dimecres, 22 de novembre de 2017

Ordenança sobre tinença, protecció i control animal

El ple municipal passat d'aquest mes de novembre es va portar a votació l'aprovació definitiva de l'ordenança sobre tinença, protecció i control animal.

Des del Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) en l'aprovació inicial vam votar-hi favorablement a l'espera de fer les nostres al·legacions que consideréssim oportunes, atès que és cert que hi ha aspectes que podem compartir, però d'altres que no.

De fet, com vam exposar en el document d'al·legacions creiem que és positiu que hi hagi una ordenança que contempli no només el control i tenir una bona tinença dels animals sinó també protegir-los. És per això, que des de PxC ens vam abstenir en la votació de la dita ordenança.

Però des del nostre punt de vista, en matèria de protecció hi ha algun punt que no podem compartir, tenint en compte que no s'han modificat com nosaltres demanàvem vers la proposta inicial.

Com per exemple, l'estada màxima que pot estar un gos dintre d'un vehicle sol. Posar de temps límit 20 min i una temperatura màxima a l'interior del vehicle de 28 graus, sincerament ho trobem excessiu. Tant el temps com la temperatura màxima.

Sobre diluir amb aigua els orins i sobre les sancions que s'acompanyen si els propietaris de gossos no ho fan, creiem que és una mesura excessiva. És per això que la nostra al·legació en aquest aspecte, anava en el sentit de primer de tot fer pedagogia sobre el tema i acompanyar-lo de campanyes informatives i de conscienciació, abans que passar directament a la sanció econòmica.

Trobem bé que es castiguin comportaments incívics, però en aquest cas la sanció màxima la trobem excessiva. Ja que el primer que s'hauria de fer és donar espais als veïns per treure els seus gossos i instal·lar més pipi cans com ja hem reclamat en moltíssimes ocasions, inclús en llocs concrets de la ciutat i el govern no està per la labor. Ja que anunciar que crearan 3 nous pipi cans en una ciutat com Mataró ens sembla ridícul.

Apostem per habilitar espais d'esbarjo sense limitacions horàries, així com un espai en alguna de les nostres platges perquè els gossos puguin anar-hi i gaudir durant l'època d'estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada