dimarts, 2 de setembre de 2014

CIU, PSC, PP, ICV i la CUP voten en contra per una llei justa i rigorosa

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA A MATARÓ


Plataforma per Catalunya ha presentat una proposta per fomentar la responsabilitat en la tinença de gossos i per la desestigmatització d’aquells catalogats com a potencialment perillosos

Mataró.- Plataforma per Catalunya ha presentat una proposta en junta de portaveus per modificar la llei que regula la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, així com per fomentar la responsabilitat dels amos.

L’actual marc legislatiu atribueix als individus d’una raça canina la consideració de perillosos en funció dels seus atributs físics, sense tenir en compte altres factors com el seu caràcter o l’educació que ha rebut cadascú d’ells, i que al cap i a la fi són aspectes determinants per distingir entre els individus equilibrats i sociables i els que són veritablement perillosos i agressius. El criteri per determinar la perillositat dels cans és doncs, injust,i cal imprimir equanimitat i rigor en la regulació de la tinença de gossos”.


En aquest sentit la regidora Mònica Lora ha dit que “és necessari un nou marc normatiu que es basi en l’equilibri i la catalogació del risc d’un animal d’acord amb el seu caràcter i el coneixement del seu amo”.

És per això que des del grup municipal de Plataforma per Catalunya ha presentat aquesta proposta de modificació i lamentem que ni CIU, PSC, PP, ICV i la CUP hagin donat suport a una iniciativa per una llei justa per als nostres cans i per fomentar la responsabilitat dels seus propietaris.

En aquesta línia la regidora identitària ha volgut deixar pales de què “la proposta que no han volgut aprovar, pretenia modificar dos aspectes que l'actual marc legal no contempla, com són el fet de catalogar tots els animals segons el seu comportament partint d’una base professional i ètica de control, i fomentar el

control d’una forma més exhaustiva de tots els tipus de cans per conscienciar els amos sobre la importància en la seva educació”.

És per això que des del grup municipal de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Mataró “titllem d'irresponsables a les formacions polítiques que no han votat favorablement la iniciativa de PxC per fomentar l'us responsable dels amos dels cans, així com per desestigmatitzar aquells cans considerats potencialment perillosos, demanant així un control exhaustiu per tots els cans i no només per uns en concret”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada