dimecres, 7 de maig de 2014

L'acte d'hipocresia més mesquí que he vist a l'Ajuntament Mataró

Capital de les preferents

Mataró, hem sigut la capital de les preferents, on hem viscut el drama de milers de famílies atrapades en aquesta gran ESTAFA. Parlo d'estafa amb majúscules, ja que les sentencies a favor dels clients que eren de petits estalviadors, ens donen la raó quan parlem d'estafa.

Si hi ha quelcom que és d'admirar, és la constància en la lluita social en defensa dels estafats que ha liderat Estafabanca i que en cap moment ha decaigut, lluita que està donant els seus fruits amb la recuperació dels estalvis.

No obstant això, els responsables d'aquesta estafa segueixen caminant per als carrers de la nostra ciutat amb tanta tranquil·litat, sense vergonya, els quals han cobrat indemnitzacions desorbitades per la seva "gestió" en l'entitat.

Enfront això, des del grup municipal de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Mataró, el Març de l'any passat ja vam demanar que es declarés a l'exdirector de Caixa Laietana, Josep Ibern, persona non grata a la ciutat, proposta que va comptar amb la negativa de CiU, PSC i PP. Aquests tres partits, que són els majoritaris en el consistori, van al·legar mitjançant una proposta alternativa que "el Ple Municipal s'ha caracteritzat sempre per la correcció i elegància en el tracte, així com pel respecte a persones i institucions. Aquest reconeixement ens honora com a representats públics, estem convençuts que el respecte a les persones ha de prevaldre per sobre de qualsevol diferència política o opinió en la forma d'abordar qualsevol tema".

Així com en un dels acords de la proposta deia "el Ple municipal es compromet a mantenir la correcció i elegància en el tracte personal entre els seus membres, i molt especialment, a garantir el respecte a institucions públiques i privades, així com a qualsevol persona individual"... referint-se a Josep Ibern. (Recull de l'acta del Ple de 7 de Març de 2013)

Ara, passat un any des de llavors, la Plataforma Estafabanca ens fa arribar als grups municipals una proposta per declarar persones non grates a Mataró a Pere Antoni de Dòria i a Josep Ibern com a màxims responsables de Caixa Laietana durant l'estafa de les preferents.
Lògicament des del nostre grup, actuant amb coherència, de seguida els vam mostrar el nostre suport, atès que feia un any que ja havíem presentat la mateixa proposta amb en Josep Ibern.

Quina ha sigut la meva sorpresa, que és el motiu per al qual escric això, doncs que he hagut de veure l'acte d'hipocresia més mesquí cap als ciutadans que he vist mai en aquests anys que porto de legislatura. I és que, els tres partits majoritaris que he fet esment, ara al cap d'un any, s'han sumat a la proposta de Estafabanca que de cap de les maneres van voler votar de Plataforma per Catalunya per declarar persona non grata a Mataró a un màxim dirigent de l'entitat.

La Vanguardia
Quan una persona o en aquest cap un grup de persones que són representants d'un nombre de ciutadans, actuen de cor i amb empatia cap al poble, actuen amb coherència i amb exemple amb allò que defensen. Però quan aquests factors no van amb consonància, aquest grup de persones no són dignes de ser representats públics.

I és per això que em pregunto: Que ha passat perquè ara de sobte (a un any de les eleccions municipals) a CiU, PSC i PP ja no els importi l'elegància i la correcció que tant feien gala? 

La resposta és senzilla, s'estan menjant les seves pròpies paraules per motius purament electorals. I amb això demostren que tant els hi dóna el patiment de les persones, que l'únic que volen dels ciutadans són els seus vots per seguir en les seves poltrones.
I això no és trist?

Mònica Lora 
Regidora a l'Ajuntament de Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada