dijous, 13 de febrer de 2014

Parlem de valors?


És impossible parlar només de valors o mirar les seves definicions en el diccionari. Els valors remeten a formes de vida, i només entenem els valors atenent a les formes de vida que emparen, i no al fet "del que diu el diccionari". Els valors són conviccions que aporten beneficis tant individuals com col·lectius.

En les organitzacions, els valors són vitals, principalment, per la bona convivència, ja que els valors influeixen en el dia a dia de les persones i també faciliten que es pugui arribar a uns objectius que de forma individual no serien possibles.

Formar part d'una organització i en aquest cas d'una organització política, implica en què els seus membres se sentin identificats amb el projecte, i per tant en els valors que representen. Per això és vital que els integrants de la direcció assumeixin la responsabilitat de definir uns valors i treballar per cultivar-los.

S'ha de vetllar per tal de què el "líder" o millor dit, la cara visible que és la màxima representació del projecte, tingui la tasca de promocionar els valors que representa i donar exemple, ja que, és a través de les actituds i accions d'una persona com es transmeten els valors. I no només ell, sinó tots els integrants, però el que està clar, és que el "líder" més que ningú ha de treballar per la transmissió d'aquests valors, entre ells, l'honradesa.

Per començar, dir que per poder transmetre alguna cosa, s'ha de tenir-ho, ja que només es transmeten a través de l'exemple. Així que de poc serveixen les grans explicacions o omplir-se la boca del que es considera correcte o no. Per això s'ha de predicar amb l'exemple.

És per això que tota persona que no compleixi amb els valors que es defensen des d'un projecte el qual s'és membre, hauria de ser fora. A cas no és el que demana la societat? Siguem valents, per dir-ho, defensar-ho i també per prendre decisions dures. Tant costa voler exercir la política amb persones amb valors?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada