dijous, 14 de novembre de 2013

Valoracions del grup municipal de PxC sobre el comunicat de premsa de la FAVM

La Federació d'associacions veïnals de Mataró (FAVM) estudia la possibilitat d'interposar una denúncia als jutjats en contra del grup municipal de Plataforma per Catalunya, per als següents motius: 
  •  La FAVM diu que, en el darrer ple municipal, en el qual PxC va exposar un tema relacionat amb la festa del xai mostrant unes hipotètiques fotografies de xais penjats en pisos de Mataró. 
  •  Denuncien els fets, i consideren que el ple no és el lloc adequat per exposar fotografies, que no constitueixen en si, cap prova valida sobre els fets exposats.
  • Consideren que aquest comportament alimenta la xenofòbia i el racisme a la ciutat i mina les bases de la convivència i la cohesió social.
  •  Des de la FAVM anuncien que estudien la possibilitat d'interposar una denúncia als jutjats en contra de PxC.
Ple de Novembre 2013

Per posar-vos en antecedents:

En la sessió plenària de novembre el grup municipal de Plataforma per Catalunya va presentar una proposta per demanar un control sobre la festivitat musulmana de la matança del xai a Mataró, per tal de fer complir amb la legalitat vigent. Atès que a Mataró la majoria de la comunitat musulmana ho fa d'una forma clandestina i sense cap tipus de control sanitari. (Article sobre la proposta)

Vam portar aquesta iniciativa en el ple per dues raons: una per fer complir la legalitat vigent, perquè sembla que hi ha certs col·lectius que només es "mengen" els drets i deixen els deures. I per altra banda perquè ens preocupa la mala convivència d'algunes comunitats de veïns.

És per això que durant la sessió plenària, davant de la negativa a la nostra proposta i per tant de fer complir la legalitat vigent, per part dels grups municipals de CIU, PSC, PP, ICV i CUP. Vam voler fer una "denúncia publica" en el ple, fent una il·lustració -imatges- de com aquesta festivitat s'estava portant a terme de forma il·legal a nostra ciutat.


Plataforma per Catalunya va demanar també que es creessin els mecanismes necessaris per tal de què els ciutadans poguessin denunciar aquestes il·legalitats sense cap tipus de compromís, ja que ens hem trobat que els ciutadans tenen por a l'hora de denunciar. I és per això que vam optar per fer aquesta denúncia publica, per tal de què l'Ajuntament de Mataró es posi les piles en aquest tema.
 
Sobre el comunicat de premsa de la FAVM des del grup municipal de Plataforma per Catalunya fem les següents valoracions: 

  • El Ple és el lloc adequat per portar totes aquelles queixes que ens transmetin els ciutadans de Mataró. Així com poder acompanyar aquestes queixes i per tant iniciatives de totes les imatges que creiem oportunes. A més s'ha de tenir en compte, que les fotografies que vam portar al ple en cap moment es veia la cara dels autors. 
  • Aquest comportament no alimenta absolutament res del que la FAVM esmenta. I amb això el que demostren és una falta d'empatia cap als ciutadans de Mataró. I els convidem a què sortint al carrer i parlin amb els ciutadans. El que sí que és una vergonya, són els comportaments que van tenir TOTS els grups polítics de l'Ajuntament, inclòs el PP, que van votar contràriament a demanar un control d'aquesta pràctica clandestina i il·legal. 
  • En matèria de què la FAVM estudia la possibilitat d'interposar una denúncia contra nosaltres. Ja ho pot fer demà mateix, perquè si el fet de demanar que es compleixi amb la legalitat i per voler una millor convivència en les comunitats de veïns se'ns ha de denunciar, que ho facin demà mateix.

    Com vaig dir en l'article on parlava sobre aquesta proposta. La meva obligació és representar, defensar i protegir als ciutadans de tot el que faci falta. Cosa que em pregunto: a qui representa la FAVM? La FAVM està al servei d'algunes formacions polítiques de l'Ajuntament de Mataró.

3 comentaris: