dimarts, 12 de novembre de 2013

Contra els abusos de la banca

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC) MATARÓ 


Mònica Lora desmenteix Rodrigo Rato i denuncia pressions de la banca als estalviadors perquè bescanviessin les participacions preferents de Caixa Laietana per accions de Bankia sota el risc de perdre-ho tot si no ho feien


Barcelona.- La portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament, Mònica Lora, ha assistit a la segona comissió d'investigació de participacions preferents que s'ha celebrat en el Parlament de Catalunya.


Han comparegut l'ex president i ex director general de Caixa Laietana, Josep Ibern, el director territorial de Bankia a Catalunya Nord, Joaquim Saurina. La tercera compareixença ha estat per l’exministre d'economia i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, i per finalitzar, José Ignacio Goirigolzarri, president executiu de l’entitat.


Josep Ibern, ha dit que "en tot moment es va treballar bé des de l'entitat i que els treballadors que teníem eren bons".
En aquesta línia, Mònica Lora argumenta que "si per Ibern el fet de tenir a Mataró 15.000 persones afectades i estafades per les preferents són bons resultats, és que no te cap tipus de vergonya".


Des de l'inici el grup municipal de Plataforma per Catalunya ha estat molt contundent amb l'exdirector de l’entitat, que va cobrar una indemnització de 500.000 d'euros. Així, va demanar que es declarés Ibern persona non grata a Mataró, proposta que va comptar amb la negativa de PSC, PP i CiU. Igualment Plataforma per Catalunya va insistir en què l’exdirectiu de Caixa Laietana destinés aquests diners a crear un fons per ajudar les persones afectades per les preferents.
Mònica Lora ha recordat la gran complicitat entre el director e Caixa Laietana fins 2008, de Dòria i Josep Ibern, vist que dels 7 despatxos d’advocats que prestaven els seus serveis jurídics a a Caixa Laietana, 4 d'ells pertanyen als fills d'en de Dòria.


El director territorial de Bankia, Joaquim Saurina, i l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, s'ha rentat les mans dient que "nosaltres ens basàvem en el que marcava el regulador, el CMV”, així com que "ningú va obligar als clients a bescanviar les participacions preferents per accions".
En aquesta línia, Mònica Lora deixa constància de que "la majoria de mataronins que tenien participacions preferents van ser amenaçats i els van amedrentar -per part de l'entitat- per tal que fessin el bescanvi per accions sota el risc de perdre-ho tot si no el feien".Per últim el president executiu de Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, ha dit que "totes les operacions i en aquest cas la comercialització de preferents, estaven regulades i revisades", enfornt del qual
 Mònica Lora ha manifestat que "la comercialització de preferents al nostre país ha estat una gran estafa. La majoria de clients eren petits estalviadors i no eren tenien coneixements suficients per saber que adquirien productes d'alt risc".
A més a més, "les sentencies a favor dels clients que eren de petits estalviadors, ens donen la raó quan parlem d'estafa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada