diumenge, 6 d’octubre de 2013

Aprovada la proposta per la instal·lació de desfibril·ladors

En el Ple passat, celebrat el 3 d'Octubre de 2013 es va aprovar la proposta del grup municipal de PxC, per tal de procedir a la instal·lació de desfibril·ladors en equipaments municipals a Mataró, on també es faran tallers de formació per les persones que treballen en els equipaments, per tal de que tinguin els coneixements suficients.

Els casos d'atacs de cor causen entre 3.000 i 4.000 morts anualment a Catalunya. Atès que l'única manera de salvar a qui ho pateix és intervenint amb un desfibril·lador, que és un aparell que emet un impuls de corrent continuat al cort per tal de què torni a bategar a un ritme normal i pugui bombejar la sang.

La probabilitat de què una persona que ha quedat inconscient per mort sobtada, sigui viva en arribar a l'hospital és només del 2% i un projecte impulsat a la província de Girona ha permès instal·lar una xarxa de desfibril·ladors en la majoria de pobles de la demarcació, que incrementa aquest percentatge fins al 20%.

L'objectiu d'aquesta proposta és poder arribar a intervenir el més ràpid possible en el cas de què una persona pateixi una aturada cardíaca. És important dir-ho i és que els desfibril·ladors automàtics (DEA) porten a terme el diagnostic de la víctima, atès que analitzen el ritme cardíac de la persona i també determina si és o no convenient donar-li una descàrrega per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre així, que torni a bombejar la sang. Els DEA mai fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d'error.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada